Drs. G. Landheer ('59)


Drs. G. Landheer heeft economie en rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (1986). Hij is afgestudeerd in 'Strategische investeringsbeslissingen vanuit technologisch perspectief'.

In de jaren '80 heeft hij bij twee beursgenoteerde ondernemingen in de kapitaalgoederen'- en informatiseringsindustirie verantwoordelijkheid gedragen voor business development, investor relations, fusie en overnamemanagement, alsmede het begeleiden van reorganisaties.

De jaren '90 heeft hij bij één van de (toenmalige) big-5 accountancy en consultancy concerns de uitbouw en professionalisering van de corporate-financedivisie vorm gegeven, de laatste jaren als managing partner. Een belangrijk accent daarbij was de ontwikkeling van bruikbare waardebepalingsmethoden voor niet-beurs genoteerde - veelal dienstverlenende - bedrijven. Tevens was hij in deze periode de belangrijkste woordvoerder voor de thema's groei, expansie en innovatie.

In 1999 is hij gevraagd om toe te treden tot een internetincubator. Tot aan 2003 is hij betrokken geweest bij de opkomst en ondergang van de eerste internetbubble.

Thans is de heer Landheer werkzaam als zelfstandig adviseur gespecialiseerd in ondernemingsvraagstukken van continuïteit, groei en expansie en discontinuïteit. Hierbij worden tevens voor eigen rekening nieuwe businessconcepten ontwikkeld en uitgebouwd.